Új bérletek a Gyógyászaton

 

ÚJDONSÁG! 2017. JÚNIUS 1-TŐL

BABAMASSZÁZS

"A kis dolgok a legértékesebbek, egy halk szó, egy pillantás, egy mosoly."

 

A babamasszázs több évezredes múlttal rendelkező, az egyik legcsodálatosabb metakommunikációs eszköz a baba és szülei között.

Az érintés, a szemkontaktus, az egymásra hangolódás, mind a mély bizalmat és a megértésen alapuló kölcsönös kapcsolatot hozza létre a családban. Megerősíti az anyaság és az apaság érzését.

Hatásai:

- javítja a légzőrendszert

- segíti az emésztést

- megszünteti a hasfájást

- oldja a feszültséget

- nyugodtabbá válnak a babák

- kiegyensúlyozottabb fejlődés tapasztalható

- fokozza a nyirokkeringést, méregtelenít

- jó közérzet

- mozgáskoordináció javítása

- napi ritmus kialakítása

 

Ellenjavallatok:

- hányás, hasmenés

- sérvesedés

- gyulladásos folyamat

- bőrbetegség

- sárgaság

- bármilyen egyéb orvosi tilalom esetén

 

Ajánlott 3 hónapos kortól, csoportos formában.

A masszázs időtartama 40 perc.

 

 

 


INTIMTORNA -  gátizmok gyógytornája -

 

A torna amit minden nőnek tudni kell!

Miért?

 

Többek között:

- segít megelőzni és megszüntetni az akaratlan vizeletvesztést, az aranyér problémákat

- hozzájárul a kismedencei szervek (húgy-ivarszervek) egészséges működéséhez

- segít a szülés utáni regenerációban

 

Jelentkezzen be Ön is 2017. június 1-től és szabaduljon meg a kellemetlen pillanatoktól!

 

 

 

MD ORVOSI KOLLAGÉN TERÁPIA

 

Az MD orvosi kollagén új generációs injekciós terápia,
amely ízületi kopás, gyulladás, túlerőltetés vagy
sportsérülés esetén javasolt.

Biztonságosan alkalmazható:

- aktív sport mellett,

- vérhígitók együttes szedése,

- cukorbetegség,

- beszűkült máj- illetve vesefunkció fennállása esetén.

 

 

A különböző összetételű ampullákat kezelőorvosa az Ön tüneteinek megfelelően kombinálja. A kollagént közvetlenül a fájdalmas ízület környezetébe, vagy az ízületbe injektálják, ezáltal is elősegítve annak gyógyulását.

Mi a kollagén szerepe?

A kollagén a szervezet alapvető építőeleme, az ízületet stabilizáló szövetek (izmok, inak, szalagok, ízületi tok) és a porc fő összetevője. Fizikai megterhelés esetén gyakran keletkeznek mikroszkopikus, vagy akár szemmel látható ín-, izom-, vagy szalagsérülések. Ezen sérülések regenerációja hosszú időt vehet igénybe. A kollagéntermelés 60 éves kor felett általában drasztikusan csökken, ami hozzájárulhat az ízületek regenerációs képességének csökkenéséhez. A kollagénnek a porc mellett az ízületet stabilizáló képletek regenerációjában is kiemelt szerepe van.

Milyen típusú készítmény az MD kollagén injekció?

Az MD orvosi kollagén ampullák steril, orvosi tisztaságú kollagént tartalmaznak, ami a szövetek regenerációjában vesz részt. Előállításuk gyógyszergyári körülmények között történik, kollagén koncentrációjukat szigorú minőségbiztosítási rendszer felügyeli.

Hogyan kell alkalmazni az MD kollagén injekciót?

Mivel a szöveti regeneráció időigényes, a terápiát kúraszerűen kell alkalmazni. Egy kúra általában 3-6 alkalomból áll. A kezelést ún. mikrotűvel végzik. A készítményt elegendő az ízület köré, több pontba elosztva adni, de kezelőorvosa dönthet ízületen belüli alkalmazás mellett is.

A kezelést követően bőséges folyadékbevitel javasolt.

További információkért kérjük forduljon diszpécsereinkhez hétköznapokon 7-19 óra között személyesen a Napfényfürdő Aquapolis gyógyászati pultjában.

 

Újdonság! Schroth terápia a Napfényfürdőben!

 

A Schroth terápia lényege, céljai:

A speciális szakképesítéssel rendelkező gyógytornászok által végzett, személyre szabott intenzív gyógytorna gerincferdülés, lapos hát, tartáshibák, Scheuermann betegség háromdimenziós korrekciójára és gerincfájdalmak hatékony kezelésére alkalmazható hosszútávú terápia.

A gyakorlatokkal a hibás tartás korrekciója, fájdalomcsökkentés, mozgásterjedelem növelése, légzésfunkció javítása, izomerő és egyensúly fejlesztése illetve a belső testkép normalizálása a cél.

Milyen korosztálynak ajánlott a kezelés?

A terápiát a diagnózis felállítása után gyermek és felnőttkorban is alkalmazzák. A növekedés befejezéséig döntő szerepet játszik a gerincműtétek elkerülésében azáltal, hogy megállítja vagy lassítja a gerincferdülés progresszióját. 12 éves kor alatt heti két alkalommal 25 perc, 12 éves kor felett heti egy alkalommal 60 perces foglakozás ajánlott.

A kezelések árai:

Schroth terápia   25 perc/ alkalom : 2.800 Ft           10 alkalmas bérlet/ 25.000 Ft

Schroth terápia   60 perc/alkalom : 4.000 Ft            10 alkalmas bérlet/ 36.000 Ft

Bérleteinket elsősorban azon Vendégeink figyelmébe ajánljuk, akik már felhasználták az OEP által támogatott, kétszer 15 alkalomra szóló éves keretet, de kedvet éreznek a folytatáshoz a kezelések jótékony hatása miatt.

 

 

A vízi  és a szárazföldi csoportos gyógytornákra  10 alkalmas 10 000 forint. A  csoportos vízitorna a víz fizikai és kémiai tulajdonságait kihasználva
rendkívül élvezetes mozgásterápiás eljárást jelent a páciensek számára.

Az egyéni gyógytorna - vízi, szárazföldi, függesztőrács-terápia - a 10 alkalomra szóló 20 000 forint. Az egyéni gyógytorna betegségtípusnak, kornak és erőnlétnek megfelelően személyre szabott, és minden esetben gyógytornász szakember tartja.


A nyirokmasszázs segíti a szervezet méregtelenítési folyamatait és elvezeti a szövetek között pangó folyadékot, ezáltal hatékonyan veszi fel a harcot a narancsbőr ellen. 1 alkalom 6 000 Ft.


A bérletek megvásárlására a fürdő reumatológus szakorvosai által
előzetesen elvégzett, INGYENES orvosi vizsálatot követően kerülhet csak sor.